R2S

Met als doel een digitale schoolroutekaart op te maken en acties te nemen om de schoolroute veiliger te maken, bevroeg Route2School leerlingen, ouders en leerkrachten van alle Zonhovense scholen om de mobiliteitsknelpunten in onze gemeente te inventariseren. Hoe komen zij naar school?  Welke route nemen ze? Hoe ervaren ze hun route? Welke knelpunten komen ze onderweg tegen? Welke oplossing stellen ze voor? Voor alle Zonhovense scholen samen werden er 150 meldingen van knelpunten geregistreerd, waarvan 48 voor De St@rtbaan.

De schoolroutekaart focust zich om de meest aanbevolen route naar school aan te bieden. Deze route is niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige.

De kaart is dynamisch en zal geregeld aangepast worden naargelang bepaalde knelpunten aangepakt of routes gewijzigd worden.

De toepassing laat tevens toe om in de toekomst tijdens welomlijnde periodes die vooraf door de gemeente zullen worden aangekondigd, nieuwe meldingen van knelpunten en schoolroutes respectievelijk in te brengen en te registreren.

NOODLIJN: Met eventuele vragen kan je terecht op volgend e-mailadres jean-pierre.thiry@telenet.be