Full Width

Jaaroverzicht verkeersveiligheid schooljaar 2021-2022

Het jaaroverzicht 2021-2022 is vanaf nu raadpleegbaar via volgende link

Jaaroverzicht verkeersveiligheid 2021-2022

Nationale Applausdag voor Fietsers – 3 juni 2022

De fiets wint meer en meer aan terrein op de St@rtbaan.
Dikke duim voor de 212 fietsers die vanochtend op applaus werden onthaald…wat een succes!
De bellen rinkelden volop en de bananen aangeboden door Fietsersbond Zonhoven werden gesmaakt.
Heel veel dank aan al wie heeft meegeholpen en bijgedragen aan het succes!

Het Grote Fietsexamen

De leerlingen van het 6de leerjaar hebben op 4 mei Het Grote Fietsexamen afgelegd.

Het examen heeft uitgewezen dat ze klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te fietsen. Meer nog, ze hebben allemaal geschitterd en op de koop toe een medaille behaald!

Met het oog op perfectie zijn er enkele verbeterpunten, waaronder het tijdig over de linkerschouder kijken bij het rechts afslaan het meeste terugkomt.

Proficiat 6A en 6B met deze prachtprestatie!

Om meer te weten te komen over Het Grote Fietsexamen:

https://www.verkeeropschool.be/projecten/het-grote-fietsexamen/

Resultaat De Grote Verkeerstoets

Het 5de leerjaar heeft vorige week de Grote Verkeerstoets www.degroteverkeerstoets.be met brio afgelegd. Het schoolgemiddelde is 73% tegenover 67% over gans Vlaanderen.

Slagen op de toets betekent minstens 14/20 behalen en is bijgevolg niet vanzelfsprekend. Het slagingspercentage voor De St@tbaan bedraagt 74%, hetgeen ver boven het Vlaams gemiddelde van 51% ligt.

Proficiat leerlingen van 5A, 5B en 5C!

Moederdag ontbijtkorven

Ontbijtkorven kunnen ten laatste besteld worden op 29 april 2022, via volgende link: https://crowdselling.eu/startbaan/

Bedankt om te steunen!

Leve onze secretaresses! 21/4/2022

Fijn om steeds op jullie hulp te kunnen rekenen. Ter gelegenheid van Secretaressedag, ontzettend bedankt voor jullie toewijding en inzet!

Het Grote Voetgangersexamen 29/3/2022

De meisjes en jongens van het 4de leerjaar hebben Het Grote Voetgangersexamen met brio afgelegd. Een dikke proficiat aan alle leerlingen!

SLOT : ZONDAG 13 MAART: WERFENWENG 2022

Hallo,

Zaterdag was het de laatste dag van onze sneeuwklassen. Wel een hectische dag want er stond nog veel te gebeuren:

 • koffers pakken
 • skiën ( ja natuurlijk daarvoor zijn we hier)
 • picknicken op top in de sneeuw
 • medailles en diploma’s uitreiken
 • avondeten
 • wassen
 • valiezen inladen
 • vertrekken naar Zonhoven

Zondag 13 maart staan de mama’s en de papa’s hun lievelingen reeds op te wachten aan de schoolpoort. Iedereen gezond en wel, enkel onze Axel heeft de laatste dag nog wat pech gehad. Komt wel allemaal in orde.

Bedankt:

 • Jongens en meisjes voor de leuke sneeuwklassen. Op de monitoren hebben jullie een zéér goede indruk gemaakt. Beleefd, behulpzaam, goed gezind, enthousiast, .. M.a.w. een bende om fier op te zijn.
 • Monitoren om onze leerlingen te leren skiën met veel geduld en nodige inzet.
 • Stijn en Sofie van reisorganisatie Axion voor de goede ondersteuning in Zonhoven en in Werfenweng.
 • Juffen Marianne, Joke, Charlotte, Sarah, Kirsten en meester Ronny voor jullie eindeloze inzet en gedrevenheid om ook weer van deze sneeuwklassen een enorm succes te maken.
 • Beste ouders voor het vertrouwen in ons team.

Fijne zondag allemaal en tot morgen aan de schoolpoort.

Je reporter

DAG 5 vrijdag 11 maart : WERFENWENG 2022

Wir blicken dem Winter entgegen!

Goedemorgen ich bin für Sie da, mit Herz und Freude.

Ook vandaag schijn het zonnetje, sorry de zon, weer volop.

Tiana, Marie en Annabelle zijn net nog Bella gaan melken om zich in te smeren met opgeklopte koeienmelk. Ja jullie vragen zich af waarom maar drie meisjes? Omdat ons Bella ééntje mist hé.

Over dat roddelen gesproken . Juf Kirsten is vannacht met een relatiebureau begonnen. Haar bureau heet : Op een skietje meer zal het niet steken! Jongens en meisjes brengen haar stiekem liefdebriefjes en zij moet dan naar de gelukkigen gaan. Soms mag ze zeggen van wie het hartenwensje komt en soms is het anoniem. Wie heb ik deze nacht allemaal zien passeren aan haar bureau? Niel, Matiz, Louise, Alegria en juf Marianne. Oei juf …dat moet ik toch eens verder uitzoeken en de wet van de privacy lap ik deze keer aan mijn skibot. Thomas en Jan brachten ook een trosje Edelweiss naar het hartenbureau. Dus als jullie zondag bloemetjes vinden in de valies dan weet je ook dat er bij Kerstmis een extra gast aan tafel zal zitten. Dan duw je maar 200 gram extra gehakt in de kalkoen. Die voelt dat toch niet !

Ja de klokken heb ik deze nacht niet ieder uur gehoord. Dus die gaan nog niet automatisch. Padre Camillo , daar moet je toch eens werk van maken.

Ook wel leuk om al die berichten te lezen van jullie. Zo kom ik ook nog wat te weten van Zonhoven en omstreken. Belinay heeft een pak volgers op Tiktok blijkbaar. Femke mag in de winterbar komen helpen om de sneeuwklassen terug te betalen. De papa van Line heeft al haar medailles gesmolten omdat de prijs van het koper zéér hoog staat. En Nathalie-Jean mag als ze thuiskomt haar kamer opruimen want ze doet dat ook goed op de sneeuwklassen.

Deze morgen is ook de broek van Launo gescheurd. Het laatste gaatje van de riem heeft het begeven. Het menu van vandaag zal wéér vele buikjes doen zwellen. Kürbiscremesuppe, Wienerschnitzel, Petersilkartoffeln mit Salat und Vanilleeis en dan nog een glaasje water om alles door te spoelen. Net de busmaatschappij gebeld dat ze best de banden wat extra oppompen want anders vrees ik ervoor. Je zou toch voor minder hier blijven. Liene zegt nu al dat ze morgen zo ziek gaat zijn en dat ze niet mag vervoerd worden. Nell heeft zich al aangesloten bij de plaatselijke dansmariekes en heeft al een lederen rokje besteld. Van naar huis gaan is hier geen sprake. Oei Laura en Amber komen net van de skibus gewaggeld. Ik zal toch weer geen rekening moeten gaan betalen in De Zeven Billetjes?

Mit herzlichen Grüben,

je reporter

L

DAG 4 DONDERDAG 10 MAART : WERFENWENG 2022

Gute, frische luft, Ruhe rundum.

Ruhe ja, dat is een woord waar mijne bloeddruk deze nacht is van gestegen of gezakt.

Hou jullie maar vast of doe zoals ik, op het moment van de oproep, en leg je in bed.

03.46 uur: Hallo, Herr Johan? Jawul met wie spreche ich zo een gat in de nacht? Wie, was, wo, whan, aoei, wieviel, oohh, nicht war, ai, das ist onmöglich, …Dus even uitleg bij al deze spontane reacties. Ik krijg dus telefoon om 03.46 uur van Franz, de uitbater van bar De Zeven Billetjes. Nu hebben Viktor, Brent, Xander, Lucas, Isabelle en Sien deze nacht het hotel verlaten via het raam en zijn ze dus gaan stappen. Blijkbaar is hun Duits ook nicht zo goed en dachten ze dat ze terecht kwamen in bar De Zeven Geitjes. Daar ze nog in in sprookjes geloven, wilden ze daar wel de wolf gaan spelen. Ze zetten zich aan de toog en bestelden enkelen shotjes; flying hirsch, limoncello, willi, jagermeister, wodka, …. Natuurlijk de smaak te pakken en het duurden maar even of ze stonden op de toog en zongen alle Duitse smartlappen uit volle borst mee. Om 03.00 uur sloot de bar en dan bleek dat ze de rekening niet konden betalen. En vandaar die oproep…

De ochtenstond heeft goud in de mond. Maar dit goud brengt toch wel al zéér vroeg luide klanken voort. Sinds De St@rtbaan in Werfenweng is, heeft iedere boer zijn hanen geslacht. De St@rtbaners waren toch altijd het eerst aan het kraaien.

Gisteren natuurlijk onze jarigen, Cas en Thijs gevierd met alles erop en eraan. De kotgenoten hadden zelfs de kamer en enkele meisjes versierd.

Zoals ik je reeds heb geschreven is er hier in het dorp een kerkje waarvan de klokken ieder uur luiden. Daar ik nog wat zonden wou biechten, had ik mijn stoute skibotten aangetrokken en nam ik plaats in de biechtstoel. De kerk is ook mee en bijgevolg werd mijn kort biechtje vertaald in het Duits voor mijnheer pastoor. Ik vertelde nog maar net mijn eerste en tevens ook mijn laatste zonde of de pastoor schoot recht uit zijne stoel en riep: “Bist du das Herr Johan”? Ik trok het gordijn weg en zag dadelijk mijn oude vriend staan uit Folgarida te Italië. Padre Don Camillo, was machts du in Werfenweng?

Op de pistes verliep vandaag alles rustig. Ferre en Maksym zijn nog eens langs Bella geskied. En het waren er nog steeds drie.

Bar , De Zeven… had vandaag wel veel succes! Thibo, Mathis en Tiebe kwamen even aan het venster piepen. Hoe ik dat weet? Ja iemand moest toch die rekening gaan betalen.

In de namiddag hoorde ik Hanne, Lina, Nanne en Emma stoefen over hun mama’s. Mijn mama is de beste want… Amai toen ben ik veel te weten gekomen. En als dat allemaal waar is, zijn er nog wel enkelen die mogen gaan biechten. Wist je trouwens dat de mama van Lukas altijd Dag Allemaal leest en niet de Flair. En dat de oma’s van Sverre en Victor liefst koffie met melk drinken.

De kamer van Olivia heeft gisteren de kamerprijs gewonnen. Wie valt er vandaag in de prijzen? Ik gok op de kamer van Isabelle, Sien, Pia Charlie, Marie Lou, Tess en Eline.

Na het skiën weer douchen, de kamer opruimen, spelletjes spelen en daarna nog maar eens eten. Julie en Joséphine willen in Oostenrijk komen wonen omdat ze het eten hier zo lekker vinden.

Na het eten ging het 6e leerjaar Bingo spelen en Maiilys, Sophia, Maxim en Robin mochten allemaal bingo roepen uit volle borst. De leerlingen van het 5e leerjaar speelden het spel ‘ Binnen één minuut’. Spannend en de winnaars zijn ( ik weet het niet meer)?

Om 21.30 uur doken onze St@rtbaners weer in de bedstee. Nu hoorde ik Emile, Mathias, Axel, Leander en Dean over de papa’s stoefen. Mijn papa is de beste want… Ja ik denk dat die papa’s maar beter rechtstreeks bij de paus gaan biechten. Wist je dat de papa van Leonardo de Flair leest en niet Dag Allemaal? En dat de papa van Morgan …potverdomme dat heb ik niet verstaan. Spreek eens wat luider!

Nu zit ik hier even eenzaam op mijn kamertje en wil net onder de wol kruipen. Oei daar gooit iemand een steentje tegen mijn raam. Even het gordijn verschuiven en …’t Is niet waar daar staat … Nu ben ik van mijn melk. Vlug naar beneden…

Tot morgen hé,

je reporter