DAG 5 vrijdag 11 maart : WERFENWENG 2022

Wir blicken dem Winter entgegen!

Goedemorgen ich bin für Sie da, mit Herz und Freude.

Ook vandaag schijn het zonnetje, sorry de zon, weer volop.

Tiana, Marie en Annabelle zijn net nog Bella gaan melken om zich in te smeren met opgeklopte koeienmelk. Ja jullie vragen zich af waarom maar drie meisjes? Omdat ons Bella ééntje mist hé.

Over dat roddelen gesproken . Juf Kirsten is vannacht met een relatiebureau begonnen. Haar bureau heet : Op een skietje meer zal het niet steken! Jongens en meisjes brengen haar stiekem liefdebriefjes en zij moet dan naar de gelukkigen gaan. Soms mag ze zeggen van wie het hartenwensje komt en soms is het anoniem. Wie heb ik deze nacht allemaal zien passeren aan haar bureau? Niel, Matiz, Louise, Alegria en juf Marianne. Oei juf …dat moet ik toch eens verder uitzoeken en de wet van de privacy lap ik deze keer aan mijn skibot. Thomas en Jan brachten ook een trosje Edelweiss naar het hartenbureau. Dus als jullie zondag bloemetjes vinden in de valies dan weet je ook dat er bij Kerstmis een extra gast aan tafel zal zitten. Dan duw je maar 200 gram extra gehakt in de kalkoen. Die voelt dat toch niet !

Ja de klokken heb ik deze nacht niet ieder uur gehoord. Dus die gaan nog niet automatisch. Padre Camillo , daar moet je toch eens werk van maken.

Ook wel leuk om al die berichten te lezen van jullie. Zo kom ik ook nog wat te weten van Zonhoven en omstreken. Belinay heeft een pak volgers op Tiktok blijkbaar. Femke mag in de winterbar komen helpen om de sneeuwklassen terug te betalen. De papa van Line heeft al haar medailles gesmolten omdat de prijs van het koper zéér hoog staat. En Nathalie-Jean mag als ze thuiskomt haar kamer opruimen want ze doet dat ook goed op de sneeuwklassen.

Deze morgen is ook de broek van Launo gescheurd. Het laatste gaatje van de riem heeft het begeven. Het menu van vandaag zal wéér vele buikjes doen zwellen. Kürbiscremesuppe, Wienerschnitzel, Petersilkartoffeln mit Salat und Vanilleeis en dan nog een glaasje water om alles door te spoelen. Net de busmaatschappij gebeld dat ze best de banden wat extra oppompen want anders vrees ik ervoor. Je zou toch voor minder hier blijven. Liene zegt nu al dat ze morgen zo ziek gaat zijn en dat ze niet mag vervoerd worden. Nell heeft zich al aangesloten bij de plaatselijke dansmariekes en heeft al een lederen rokje besteld. Van naar huis gaan is hier geen sprake. Oei Laura en Amber komen net van de skibus gewaggeld. Ik zal toch weer geen rekening moeten gaan betalen in De Zeven Billetjes?

Mit herzlichen Grüben,

je reporter

L