DAG 4 DONDERDAG 10 MAART : WERFENWENG 2022

Gute, frische luft, Ruhe rundum.

Ruhe ja, dat is een woord waar mijne bloeddruk deze nacht is van gestegen of gezakt.

Hou jullie maar vast of doe zoals ik, op het moment van de oproep, en leg je in bed.

03.46 uur: Hallo, Herr Johan? Jawul met wie spreche ich zo een gat in de nacht? Wie, was, wo, whan, aoei, wieviel, oohh, nicht war, ai, das ist onmöglich, …Dus even uitleg bij al deze spontane reacties. Ik krijg dus telefoon om 03.46 uur van Franz, de uitbater van bar De Zeven Billetjes. Nu hebben Viktor, Brent, Xander, Lucas, Isabelle en Sien deze nacht het hotel verlaten via het raam en zijn ze dus gaan stappen. Blijkbaar is hun Duits ook nicht zo goed en dachten ze dat ze terecht kwamen in bar De Zeven Geitjes. Daar ze nog in in sprookjes geloven, wilden ze daar wel de wolf gaan spelen. Ze zetten zich aan de toog en bestelden enkelen shotjes; flying hirsch, limoncello, willi, jagermeister, wodka, …. Natuurlijk de smaak te pakken en het duurden maar even of ze stonden op de toog en zongen alle Duitse smartlappen uit volle borst mee. Om 03.00 uur sloot de bar en dan bleek dat ze de rekening niet konden betalen. En vandaar die oproep…

De ochtenstond heeft goud in de mond. Maar dit goud brengt toch wel al zéér vroeg luide klanken voort. Sinds De St@rtbaan in Werfenweng is, heeft iedere boer zijn hanen geslacht. De St@rtbaners waren toch altijd het eerst aan het kraaien.

Gisteren natuurlijk onze jarigen, Cas en Thijs gevierd met alles erop en eraan. De kotgenoten hadden zelfs de kamer en enkele meisjes versierd.

Zoals ik je reeds heb geschreven is er hier in het dorp een kerkje waarvan de klokken ieder uur luiden. Daar ik nog wat zonden wou biechten, had ik mijn stoute skibotten aangetrokken en nam ik plaats in de biechtstoel. De kerk is ook mee en bijgevolg werd mijn kort biechtje vertaald in het Duits voor mijnheer pastoor. Ik vertelde nog maar net mijn eerste en tevens ook mijn laatste zonde of de pastoor schoot recht uit zijne stoel en riep: “Bist du das Herr Johan”? Ik trok het gordijn weg en zag dadelijk mijn oude vriend staan uit Folgarida te Italië. Padre Don Camillo, was machts du in Werfenweng?

Op de pistes verliep vandaag alles rustig. Ferre en Maksym zijn nog eens langs Bella geskied. En het waren er nog steeds drie.

Bar , De Zeven… had vandaag wel veel succes! Thibo, Mathis en Tiebe kwamen even aan het venster piepen. Hoe ik dat weet? Ja iemand moest toch die rekening gaan betalen.

In de namiddag hoorde ik Hanne, Lina, Nanne en Emma stoefen over hun mama’s. Mijn mama is de beste want… Amai toen ben ik veel te weten gekomen. En als dat allemaal waar is, zijn er nog wel enkelen die mogen gaan biechten. Wist je trouwens dat de mama van Lukas altijd Dag Allemaal leest en niet de Flair. En dat de oma’s van Sverre en Victor liefst koffie met melk drinken.

De kamer van Olivia heeft gisteren de kamerprijs gewonnen. Wie valt er vandaag in de prijzen? Ik gok op de kamer van Isabelle, Sien, Pia Charlie, Marie Lou, Tess en Eline.

Na het skiën weer douchen, de kamer opruimen, spelletjes spelen en daarna nog maar eens eten. Julie en Joséphine willen in Oostenrijk komen wonen omdat ze het eten hier zo lekker vinden.

Na het eten ging het 6e leerjaar Bingo spelen en Maiilys, Sophia, Maxim en Robin mochten allemaal bingo roepen uit volle borst. De leerlingen van het 5e leerjaar speelden het spel ‘ Binnen één minuut’. Spannend en de winnaars zijn ( ik weet het niet meer)?

Om 21.30 uur doken onze St@rtbaners weer in de bedstee. Nu hoorde ik Emile, Mathias, Axel, Leander en Dean over de papa’s stoefen. Mijn papa is de beste want… Ja ik denk dat die papa’s maar beter rechtstreeks bij de paus gaan biechten. Wist je dat de papa van Leonardo de Flair leest en niet Dag Allemaal? En dat de papa van Morgan …potverdomme dat heb ik niet verstaan. Spreek eens wat luider!

Nu zit ik hier even eenzaam op mijn kamertje en wil net onder de wol kruipen. Oei daar gooit iemand een steentje tegen mijn raam. Even het gordijn verschuiven en …’t Is niet waar daar staat … Nu ben ik van mijn melk. Vlug naar beneden…

Tot morgen hé,

je reporter