DAG 3: 9 MAART WERFENWENG 2022

Guten Tag liebe Zonhovense bleibers.

Heute Mittwoch dominiert der Sonneschein.

Vandaag neem ik jullie mee de piste op en gaan we enkele skigroepen volgen.

Om 09.30 uur stond iedereen weer fris und Getreide op de latten. Natuurlijk eerst opwarmen want de stramme spieren ( lees vleesmassa) van de monitor moeten op temperatuur komen. Die van onze St@rtbaners zijn al oververhit. Amai duracelkonijnen zijn er niks tegen. Volgens mij hangen die thuis allemaal aan een laadpaal.

“In uns selbst liegen die Steine unseres Glücks!”, zegt Xieme tegen Amber. In de bergen word ik toch altijd zo romantisch en heb ik zelfs geen kaarsjes en wijn nodig. En ik ben dus blijkbaar niet de enigste. Terug bij de les en we zijn vertrokken want ik hoor Yusuf tegen Charlotte zeggen dat die Schneebedingingen um diese Zeit im Jahr schon lange nicht mehr so gut waren.

Maar goed dat ze in onze kleuterklassen al een beetje Duits leren hé.

De monitor geeft het startschot en onze 8 skiërs volgen hem bergafwaarts. Nu meestal is dat wel naar beneden hoor. ” Kom Zita en Vince, volgen en liefst op de piste blijven”. ” Ja natuurlijk “,Herr Fritz, oei onze monitor heet toch Benny!

Neen Alyssa en Rube , de skipiste is hier en niet tussen de bomen.

Oef we zijn toch al 95 meter gevorderd.

Sienna en Jules, pas op met Bella de koe. Ooit een koe gezien met 3 spenen? Kom dan maar eens kijken in Werfenweng.

Even van groep veranderen want dit is te vermoeiend voor mij. De groep van monitor Jan komt net uit de diepsneeuw en Antonio en Tijs jodelen mij al toe. Jodeladi jodeladi jodeladi jodeladi hiep hiep hiep , en zo nog uren verder…

Lap ’t is niet waar! Mila en Kylian zijn net geflitst op de rode piste . Ze hadden thans de flitscontroles aangekondigd maar de Polizei stond goed verstopt achter een dikke dennenboom. Papieren bitte? Nein, nicht dein Seidenpapier. Geen probleem deze boete vinden jullie terug op de volgende schoolfactuur. Latten aan de kant en ze mogen mee op de latten van Senne en Thor.

” Glaasje op laat je glijden”! ” Ssst Kobe, misschien verstaan ze wel Nederlands “.

-Mateo en Lenn, jullie benen niet te veel spreiden want er kan een everzwijn tussen.

  • – Thygo mond dicht , anders zitten er er weer bergvliegjes tussen uw tanden.
  • – Jules laat die gems met rust.
  • – Neen, Mila en Katala, het is nog te vroeg voor een schnaps. Amai en ik dacht al dat ik een zwaar beroep heb. ( Neen, niet lachen hé.)

En zo vliegen de skilessen natuurlijk wel snel om.

In Berghof was het eten vandaag weer super lekker. Juf Marianne moet voortdurend gaatjes bij maken in de riemen van onze leerlingen. Een lange broek is bijna een korte broek, een hemd is nu een topje en een kous is een sok.

Na het skiën zijn deze keer de meisjes gaan glijden met de tubes. Zéér leuk!!! En de mannen hadden de douches voor zich alleen.

De avond werd verder gevuld met kaartjes schrijven, een feeërieke wandeltocht en punch drinken. De overwerkte poetsvrouwen zijn hun beklag komen doen en meester Ronny vertelde verder uit zijn spannend boek.

Stttt… de lichten zijn uit en bij de meeste kinderen is de batterij plat. Yes!

Het was weer een mooie dag!

Je reporter