Nieuws

6A en 6B volgen dode hoek praktijksessie

Op 16 mei werden de leerlingen van het 6de leerjaar voorgelicht omtrent de gevaren van de dode hoek. Er werd hen uitgelegd hoe zich veilig te begeven in de buurt van vrachtwagens, bussen en dergelijke. Uit een korte test op het einde is gebleken dat de vuistregels om om te gaan met de dode hoek gevaren goed zijn doorgedrongen. De leerkrachten droegen bij aan het hele opzet en versterkten de boodschap.

Team 6 behaalt een karrenvracht medailles op Het Grote Fietsexamen van 9 mei!

De leerlingen van 6A en 6B hebben geschitterd op Het Grote Fietsexamen, afgenomen door politie LRH. Velen legden het parcours feilloos af, Team 6 keerde terug met een karrenvracht medailles! Allemaal een dikke pluim, ook voor de juffen!

De leerlingen kregen een aantal raadgevingen mee, waaronder extra aandacht besteden aan het over de schouder achteruitkijken bij het afslaan.

Proficiat Team 6 met de glansprestatie!

5A en 5B leggen De Grote Verkeerstoets af.

Deze week hebben 5A en 5B deelgenomen aan De Grote Verkeerstoets. Met een resultaat van gemiddeld 81% stijgen ze 6% boven het Vlaams gemiddelde.

Een hele dikke proficiat aan de leerlingen en niet te vergeten juf Regine en meester Ronny om de verkeerskennis zo goed te hebben bijgeschaafd!

4A en 4B leggen het Grote Voetgangersexamen af.

De leerlingen van 4A en 4B hebben op 28 maart het Grote Voetgangersexamen voorbeeldig afgelegd. Er zijn slechts enkele opmerkingen en iedereen is geslaagd. PROFICIAT allemaal! Bedankt meester Wouter en juf Eline voor de doeltreffende voorbereiding!

Resultaten actie Helm Op Fluo Top
Op De St@rtbaan dragen ruimschoots 1 op 2 leerlingen fluo, 8 op 10 fietsers een helm!

De actie heeft haar nut andermaal aangetoond. Maar denk eraan, ook los van de actie en beloning is het veiliger fluo en fietshelm te dragen!

Bedankt aan al wie heeft deelgenomen en bijgedragen!

We trekken de lijn tegen pesten

Vrijdag 10 februari is de week tegen pesten begonnen. Samen met de hele lagere school trekken we hier de lijn!

Nieuwbouw

Inderdaad het is rustig aan de buitenkant van de nieuwbouw.

Dit is alleen maar goed nieuws want d.w.z. dat de ruwbouw klaar is.

De bouwvakkers hebben goed werk geleverd en bijgevolg zitten wij nog op schema.💪🏻

In februari wordt de houten gevelbekleding voorzien tegen de muren van de sporthal.

Vanaf nu mogen we met fierheid sporthal zeggen i.p.v. turnzaaltje. Jullie kinderen ,en de LO-leerkrachten natuurlijk ook,kunnen zich vanaf 1 september 2023 uitleven in een hal van 520 m² .

Aan de binnenkant is het daarentegen wel zeer druk.

Eventjes een opsomming maken van de werklui die je er tegen het lijf kunt lopen: chappers, stukadoors, elektriciens, installateurs van de verwarming en ventilatie, … Al deze mannen en één vrouw zorgen ervoor dat eind mei de nieuwbouw instapklaar is. 👷🏼‍♀️👷🏽

En dan is het tijd voor een feestje. 🥳

De St@rtbaan valt in de prijzen tijdens de Voorleesweek

Van 19 tot 27 november deden we in onze school met veel enthousiasme mee met de Grote Voorleesweek. Er kwamen (groot)ouders langs om voor te lezen, leerkrachten wisselden van klas en we werkten met de hele lagere school rond het prentenboek ‘De stip’. Als kers op de taart wonnen we dankzij het VCOV een prachtige reeks boeken om te verdelen over de hele school! Zo kunnen we nog heel lang genieten van (voor)lezen.

Infoavond Verkeer – maandag 6 februari om 20u

Neem gratis deel aan de Infoavond Verkeer die doorgaat op basisschool De St@rtbaan (Schelstraat 10, 3520 Zonhoven).

Vooraf inschrijven via:

https://eventalix.org/events/d59bfe08-794b-4136-bcc9-0ee9bc5c8488/orders

Yellow Table Party – vrijdag 3 februari vanaf 21u

We verwelkomen je graag op de Yellow Table Party! Voor info en tickets:

https://shop.stamhoofd.be/yellow-table-party